miercuri, 29 iunie 2011

DE VORBA CU BOGDAN BOTEZATU

BOGDAN BOTEZATU senior communication specialist bitdefender, a acceptat sa imi raspunda catorva intrebari,si vreau sa ii multumesc pentru timpul acordat

    1. primul lucru cu care intra in contact un blogger este browserul ce ar trebui
      sa faca acesta,sau cum ar trebui sa se protejeze
    Browserul este într-adevăr un element cheie în interacţiunea dintre utilizator şi spaţiul virtual. Cu toate acestea, alegerea unui browser este o chestiune de preferinţă şi necesităţi personale. Chiar dacă alegerea browserului este strict la latitudinea utilizatorului, acesta trebuie să ţină cont de o serie de aspect esenţiale.

    • Browserele cu cea mai mare cotă de piaţă sunt cele mai expuse atacurilor de tip 0-day. În acest caz, prezenţa unui antivirus pe sistem este singura barieră de protecţie împotriva atacului.

    1. ce ar trebui sa tina cont un blogger in momentul in care isi alege softul AV
    avand in vedere ca in ziua de azi pericolele sunt mult mai complexe pe zi ce trece
    ce functii ar trebui sa aiba inglobate AV lor pentru o protectie cat mai buna

    În mod normal, un blogger interacţionează cu o multitudine de servicii şi tehnologii de pe web. Din acest motiv, recomandăm bloggerilor o soluţie completă de antivirus, care să conţină module de antivirus, antispam, antiphishing şi, eventual, criptarea conversaţiilor de pe serviciile de mesagerie instant. Cele mai importante aspecte în alegerea unui antivirus sunt:

    • durata medie dintre actualizari (cu cat e durata mai mică, cu atât vei fi mai bine protejat de cele mai noi ameninţări)
    • Numărul de certificări şi scorul acestora la testele independente
    • Prezenţa emulatorului şi a tehnologiilor de proteţie proactive, care blochează chiar şi ameninţări necunoscute.

    1. de la inceputul acestui an bitdefender a lansat mai multe produse free destul de competitive care tind sa se apropie de celelalte produse AV free bitdefender free edition care acum vine cu protectie in timp real bitdefender trafficlight beta si bitdefender usb imunizer. compania va continua trendul inceput in aceasta directie ?

    BitDefender continuă să inoveze pe piaţa de produse de securitate gratuite. Ieri am lansat antivirusul pentru Android şi vom mai lansa încă câteva produse gratuite în decursul acestui an. Vom anunţa disponibilitatea acestor produse, împreună cu mai multe detalii la momentul potrivit.

    1. bitdefender 2012 beta a fost deja lansat iar surpriza a fost zic eu o interfata foarte placuta si tehnologii proactive imbunatatite prezinta in cateva cuvinte cu ce vine nou tehnologic aceasta versiune

    Din punct de vedere tehnologic, BitDefender 2012 vine cu timpi de scanare îmbunătăţiţi, cu un sistem de management a resurselor inovativ prin introducerea tehnologiei Scan Dispatcher, cu protecţie din „cloud”, precum şi cu proteţie pentru reţelele sociale. Altă noutate e introducerea unui Rescue Mode, care permite antivirusului să elimine chiar şi cele mai greu de îndepărtat ameninţări, precum aplicaţiile rootkit, prin repornirea calculatorului într-un mediu de operare proprietar.


    1. aceasi interfata se va implementa la un moment dat si in versiunea bitdefender free edition,si daca va exista si o versiune 2012 pentru versiunea gratuita?

    Nu pot da mai multe detalii despre aceste lucruri în momentul de faţă, însă pot spune că avem o mulţime de surprize pentru amatorii de produse anti-malware gratuite. Momentan, ne concentrăm pe lansarea produsului BitDefender Total Security 2012, care este acum în faza Beta 3.

    1. Foarte multi utilizatori se plang de consumul de resurse cum este acest in versiunea 2012
    personal consider ca pentru a oferi o protectie sporita consumul de resurse
    e normal sa fie un pic mai mare asa este la toate suitele importante
    in momentul cand mai multe module scaneaza in timp real protectie este mai buna
    dar consumul mai mare,in versiunea 2012 consumul de resurse a fost imbunatatit ?

    Problema consumului de resurse este unul din miturile care încă mai supravieţuiesc în industrie. În mod tradiţional, utilizatorii consideră că orice antivirus consumă cantităţi semnificative de resurse, chiar şi când acestea nu scanează intensiv. În ultimii ani ne-am concentrat pe îmbunătăţirea performanţelor la scanare. Versiunea 2012 este cea mai rapidă soluţie de la BitDefender, iar integrarea sistemului cloud şi a tehnologiei Scan Dispatcher contribuie în mod semnificativ la scăderea consumului de resurse şi la micşorarea timpului de scanare.

    1. in ce directie se indreapta pericolele informatice dupa ultimile atacuri asupra
    sony playstation, senatului us, siteurilor CIA ?

    Atacurile asupra companiilor şi a instituţiilor guvernamentale nu sunt un lucru nou, însă au prins noi proporţii după ce acestea au fost raportate în mass-media. Agresivitatea acestora şi pagubele pe care le-au provocat deopotrivă companiilior şi clienţilor acestora trage însă un semnal de alarmă asupra necesităţii implementării unor sisteme de protecţie. Considerăm că aceste atacuri vor continua în cea de-a doua jumătate a anului cu – probabil – cel puţin un atac asupra unei instituţii high profile pe lună.

    1. sa ne asteptam la o crestere a atacurilor cibernetice asupra siteurilor si a blogurilor daca da cum ar trebui sa se protejeze bloggeri ,ca securitatea sa nu le fie compromisa

    Cu siguranţă că vom vedea o creştere semnificativă a atacurile asupra site-urilor şi blogurilor. În mare măsură, aceste atacuri reuşesc fie ca o consecinţă a proastei configurări a aplicaţiilor software de pe server (daemon HTTP, server de baze de date, OS vechi), fie ca urmare a proastei implementări software pe platforma folosită (sanitizare necorespunzătoare a input-ului de la utilizator, folosirea de parole slabe pentru zone critice ale site-ului sau chiar folosirea unui CMS vulnerabil la diverse atacuri). Am tratat deja problema blogurilor într-un ghid de supravieţuire online disponibil la http://download.bitdefender.com/resources/files/Main/file/Tips_and_Tricks_for_Safe_Blogging.pdf


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu